Editie 2021

Het Festival van de Toekomst 2021 was een feest: 379 festivalgangers pikten minstens één van de acht sessies mee. Vanop 2 podia richtten 20 sprekers hun blik op de toekomst van de Oost-Vlaamse economie.

Kon je er zelf niet bij zijn? Of heb je een sessie gemist? Hier kan je alle sessies nog eens herbekijken.

Aftrap Festivaldag

Vanuit de indrukwekkende ORSI Academy in Melle geven dr. Geert Vandenbroucke en An Vervliet, gedeputeerde bevoegd voor Economie, het startschot van het festival.

Keynote Filip Van den Abeele

Hoe ziet de Oost-Vlaamse economie er uit in 2050? Als iemand ons dat kan vertellen, dan is het wel Filip Van den Abeele! Hij is een veelgevraagd expert die wetenschap en techniek op een bevattelijke manier kan uitleggen, met een laagje spitsvondige humor.

Slimme Logistiek

Oost-Vlaanderen is een echte logistieke topregio. En die positie willen we nog verstevigen door werk te maken van de logistiek van de toekomst. Cruciaal hierbij is de beschikbaarheid van voldoende competent personeel, en daarom werpen we een blik op het opleidingsaanbod. En de recente realisatie van Fabriek Logistiek bewijst dat het niet bij woorden hoeft te blijven. Ontdek als eerste de mogelijkheden van dit unieke project!

Circulaire Economie

De omschakeling naar een duurzame en circulaire economie is een speerpunt voor de Provincie Oost-Vlaanderen. En om die omschakeling een duwtje in de rug te geven, werd het subsidiereglement voor circulaire ketenprojecten gelanceerd. Maak kennis met twee projecten en hun bezielers die van reststromen nieuwe producten maken.

Sociaal en Duurzaam Ondernemen

Sociale ondernemers zijn mensen met idealen en principes, maar vooral met bakken ambitie om bij te dragen aan een betere wereld. We laten vier experten en ervaringsdeskundigen aan het woord. Laat je inspireren en spring mee op de trein voor maatschappelijke impact!

Participatie in Innovatie

Hoe kan je van meet af aan belanghebbenden en eindgebruikers betrekken in een innovatietraject? Precies daarover gaat deze sessie met een heel sterke case als voorbeeld.

Innovatie in de Zorg

Met de oproep “Boost jouw idee voor betere gezondheid en zorg”, richtte Zorglab Aalst zich tot alle Oost-Vlaamse startende en pre-startende ondernemers met innovatieve ideeën. Drie laureaten kwamen daarbij uit de bus en zij stellen met gepaste trots hun projecten voor.

De Nieuwste Technologie

De wereld rondom ons verandert aan een razendsnel tempo, er komen zoveel nieuwe technologieën op ons af. Drie sprekers benaderen de nieuwste technologieën elk vanuit hun standpunt. Volg de sessies en je bent weer helemaal gelanceerd!

Paneldebat

Filip Van den Abeele gaat samen met drie gasten op zoek naar de belangrijkste en meest opvallende lessen uit deze festivaldag. Aan tafel zitten Steven Ghysens, griffier van de provincie Oost-Vlaanderen, Koen Goethals, algemeen directeur van de Hogeschool Gent en Femke Helon, zaakvoerder van 3 MOTION BV en onderneemster van het jaar 2020.