Festival van de Toekomst - Logo

Keynote van de toekomst

Stefaan Vandist (Toekomstverkenner)

Toekomstverkenner Stefaan Vandist, onze keynote spreker die het hoofdpodium van ons Festival afsluit, neemt ons mee op een boeiende pelgrimstocht langs innovatiepaden en creatieve broedplaatsen waar de samenleving van de toekomst vandaag al in de steigers staat. Zijn tocht begint in ‘De tuin der lusten’, brengt ons naar heel wat intrigerende plaatsen op de wereld en leert ons onderweg de parabel van de eik en de wilg kennen. Een ware rollercoaster boordevol inspiratie! Via vijf innovatieve paden krijgen we ook tal van inspirerende voorbeelden die richting kunnen geven aan een toekomstbestendige samenleving.

Stefaan Vandist publiceert met grote regelmaat compacte toekomstverkenningen in artikelformaat online. Als verdieping van zijn presentatie, kan je hier lezen over de stad als broedplaats voor de circulaire economie, over de kracht van nieuwe maatstaven voor een toekomstbestendige samenleving en een klimaatpositieve industrie, en waarom die wel eens op zee zou kunnen starten.

Veel leesplezier.

“Je verandert de wereld niet met cijfers en statistieken alleen, maar wel met een aantrekkelijk en verbindend toekomstbeeld.”

“Als we ooit een klimaatpositieve industrie hebben, dan is de kans zeer groot dat die vanop zee komt.”