Festival van de Toekomst - Logo

De nieuwste technologie

Nieuwe technologie biedt zoveel opportuniteiten. Ons laten intimideren door de complexiteit?
Nee, ons laten inspireren door de mogelijkheden!

Frederik De Bosschere (In The Pocket)

Frederik De Bosschere, lead strategist van de digitale productstudio In the Pocket gidst ons doorheen de wondere wereld van de data. Hoe kunnen data een rol spelen in een betere dienstverlening, in efficiëntere processen? Of misschien wel in het bedenken van nieuwe producten? Als bedrijfsleider heb je zelf het beste zicht op jouw data. Ermee aan de slag gaan, is niet zo moeilijk. Tenminste, als je op voorhand goed hebt bepaald wat je met je data wil bereiken. Jij bent het brein. De data doen de rest!

We mogen ons niet laten intimideren door de complexiteit van technologie. We moeten focussen op de mogelijkheden, want die zijn legio en spannend! Laat ons dus niet al te veel wakker liggen van de uitvoering. Daar vinden we wel de juiste experten voor.

Gil Nimmegeers (Bothrs)

De broers Gil en Stef Nimmegeers begonnen in 2017 met ‘StudyBuddy’, een digitaal forum dat studenten helpt om contacten te leggen met studiegenoten en afgestudeerden om zo tot een betere studiekeuze te komen. Hun huidige bedrijfsnaam ‘Bothrs’ is een samenvoeging van ‘brothers’ en ‘bots’ en verwijst naar het feit dat ze broers zijn die samen chatbots bouwen.

Eén van hun realisaties is de coronabot van de VRT op Facebook Messenger. Met die chatbot helpen ze de VRT in de strijd tegen valse beweringen, geruchten en ander nepnieuws over de coronacrisis. Een uitdaging van formaat! Voor VRT en voor Bothrs!

Jonathan Berte (Robovision)

Jonathan Berte, oprichter en CEO van Robovision is formeel: “De bedrijven die vandaag de slimste artificiële intelligentieapplicaties hebben, zijn de leiders van morgen”.

Zelf is Robovision daar een uitstekend voorbeeld van! Verkozen tot 'scale-up of 2020' lost het softwarebedrijf problemen in verschillende industrieën op. Dat kan zowel op macroscopisch niveau, zoals rotte appels uit het productieproces halen of fouten op verpakkingen nagaan, als op microscopisch niveau, zoals aan de hand van longscanning nagaan of een patiënt covid-19 heeft of had.

Nicolas Deruytter (ML6)

Nicolas Deruytter staat aan het hoofd van ML6, een ingenieursbureau dat zelfregulerende systemen bouwt op maat van de klant. En die systemen – gedreven door artificiële intelligentie - worden in de toekomst alsmaar sturender. Zo zullen bedrijven op termijn intelligent gedreven meldingen krijgen om proactief hun processen te optimaliseren. Artificiële intelligentie is zeker niet enkel voor grote corporaties. Ook KMO’s kunnen nadenken hoe de technologie kan helpen om nieuwe doelen te bereiken.

En wat meer is; AI en het menselijke zullen in de toekomst steeds meer in symbiose samenleven. Ja, artificiële intelligentie zal in de toekomst repetitieve taken automatiseren en zo bepaalde jobs doen verdwijnen. Maar daartegenover staat dat ze creatieve processen net zal versterken en zo onze menselijke capaciteiten zal ondersteunen.